Tante Horse - workshop fyzického divadla a physical mime - 13. až 14.10. - Studio Alt@, Praha

13.10.2012 10:00

 

Workshop fyzického divadla a physical mime pod vedením Miřenky Čechové a Radima Vizváry. Interaktivní zkušenost s vlastním tělem zabývající se možnostmi tělesného vyjádření vlastní identity a hledání individualizace. Zbavování stereotypní všednodenní masky proto, aby se zjevila podstata osobnosti. Na místo “předváděného” Já, se dere na povrch “pravé” Já.

Cena: 1500 Kč (16h)

Rezervace nutná na karolina@altart.cz nejpozději do 5.10.

Miřenka Čechová

Absolventka oborů Alternativní divadlo (DAMU ) a Nonverbální divadlo (HAMU), doktorát Režie v mimickém divadle. Spoluzakladatelka souborů Tantehorse: physical mime company, fyzického a tanečního divadla Spitfire company a Mezinárodního festivalu Nultý Bod. Na svém kontě má již více než 15 autorských a spoluautorských představení, např. Salome, Dark Trilogy, Chaplinův Proces, Hlas Anne Frankové atd. Držitelka prestižních mezinárodních cen, např. Helen Hayes Award, USA, Fulbrightova stipendia, Prague Fringe Awards… Kromě režie, choreografie a performingu se věnuje pedagogické činosti na HAMU v Praze a vede master classes v Evropě a v USA.

Radim Vizváry

Absolvent Hudební fakulty Akademie Múzických umění v oboru nonverbální a komediální divadlo pod vedením prof. Borise Hybnera. Během studia na HAMU vytvořil několik sólových pantomim (Pantomissimo pro housle, Versus, Co mě hledá, když ne já, Gejša, Pavouk, atd.). Jako spoluautor vytvořil inscenace „Mesdame & Messieurs, Deburau!, ve které ztvárnil titulní roli Jeana Gasparda Deburaua. Je autorem a spoluautorem všech představení Theatra Pantomissima.  Vedle své tvorby se zabývá modernizací techniky mimu a metodikou pantomimy. Ovládá techniku Mim corporel a imaginární pantomimu, kterou ve své tvorbě spojuje s prvky moderního tance a fyzického divadla. Radim Vizváry pravidelně vystupuje v Polsku, Německu, Itálii, Bulharsku, Slovensku a Belgii.

 

Více informací zde: https://www.altart.cz/?event=tantehorse-v-cizi-kuzi