Tante Horse - představení "On the Dark Road: SMrt Markýze de Sade" - Studio Alt@, Praha

29.09.2012 19:30

 

V druhé části DARK TRILOGY se vydáváme za tajemstvím temné cesty, o které nikdo neví, kde končí ... Lidské hříchy zde ožívají jako neškodné groteskní bestie. Na co myslí Smrt, když si nás bere s sebou? A jaký je ten její svět? Stejně bizarní a malicherný jako ten náš? Ale co když se Smrt s tváří dítěte na chvíli zasní a zapomene na svou práci. Čas se zastaví, člověk zkřehne, předměty ožívají. Být na konci cesty je vzrušující a nebezpečné zároveň.

Fyzické divadlo a moderní pantomima na pozadí černé grotesky, syrové tělesnosti a poetické křehkosti.

Představení je vystavěno ze snů a z imaginací, jež byly rozpracovávány ve volných improvizacích. Divák je uveden do jakési fiktivní obrazárny hříchů, v níž se objevují a zase ztrácejí jednotlivé obrazy smrti. Imaginace ukončuje a rozvíjí další imaginaci a příběh existuje pouze v samotném procesu rozvíjení. Jedním z nejdůležitějších divadelních prostředků je nabízená nedořečenost, která si vyžaduje divákovu individuální představivost a zkušenost.

Hrají: Miřenka Čechová, Radim Vizváry, režijní spolupráce:Petr Boháč, hudba: Matouš Mef Hekela, light design: Martin Špetlík

https://www.youtube.com/watch?v=_eCc9GCGpts

 

Více info zde na stránkách Tante Horse.