Ryuzo Fukuhara - "tanec na ostré hraně" - taneční dílna butó, 30.8.- 6.9.2010, bývalý pivovar Světovar, Plzeň

30.08.2010 00:00

Butoh workshop s japonským performerem v plzeňském Světovaru

 

Srdečně zveme zájemce o tanec a alternativní divadlo na další tvůrčí dílnu. Tentokrát přímo v Plzni od 30.8. do 6.9. 2010 proběhne v bývalém pivovaru Světovar.

 

Denní trénink s butoh technik a improvizací v rozsahu 5 hodin Ryuzem Fukuharou. Součástí workshopu bude pro zájemce seznámení s metodologií site specific akce a její ověřování přímo v prostorách Světovaru s lektorem Romanem Černíkem.

 

Výstupem z workshopu bude veřejná prezentace přímo v industriálním prostoru bývalého pivovaru.

 

Světovar: Areál bývalého pivovaru Světovar postaveného na počátku dvacáteho století je jedinečným prostorem, který byl právem jmenován kulturní památkou. Má všechny předpoklady stát se jakousi „kulturní čtvrtí“ v podobě multifunkčního kulturního centra se zázemím pro městské volnočasové tvůrčí aktivity a rezidenční pobyty umělců. Projekt kulturní a sociální revitalizace je součástí projektu Plzeň 2015.

 

Praktické informace pro zájemce:

Účastnický poplatek pro účast ve workshopu je 1500, -Kč. Stravování i ubytování si účastníci hradí samostatně. Ubytování může centrum JOHAN zprostředkovat na kolejích (platí si účastníci) nebo v polních podmínkách ve vlastních spacácích přímo na Světovaru. Účastníci workshopu budou mít možnost volného vstupu na představení Ryuzo Fukuhary v pátek 3.9. 2010.

 

Workshop pořádá plzeňské centrum JOHAN (www.johancentrum.cz).

Bližší info na stránkách centra, další případné dotazy na mailu johan.c@seznam.cz, nebo na telefonu 604281500 Roman Černík

 

Akce je součástí plzeňských Dnů japonské kultury konaných u příležitosti 20. výročí partnerství mezi městy Plzeň a Takasaki a podporuje kandidaturu města Plzně na Evropské hlavní město kultury 2015.