Ken Mai - taneční dílna "Tanec sedmi elementů" - Druna, Praha, 18.-19.1.2014

18.01.2014 14:00

Buto - meditace na 7 elementů

18. – 19. ledna 2014
 


 

Tanec sedmi elementů je nová forma meditačního tance založená na Zen buddhismu a Buto. Skládá se ze sedmi přirozených elementů – prázdnota, spirála, částice, kořeny, vášeň, ticho a soucit – které zakoušíme skrze pohyb. Je to cesta, která nese naše tělo a duši ke sdílení s vesmírem pomocí představivosti a transformace. Tyto elementy nejsou choreografií, s výjimkou části, která se týká soucitu. Skrze práci s představivostí můžeme najít svůj vlastní individuální pohyb…
 

„BUTO“ je pro mě „zrcadlení života“. Oživuje vzpomínky a zážitky z minulosti, obrazy přítomné a budoucí, vnitřní cestu člověka, jeho vědomí, nevědomí nebo podvědomí, které se každým okamžikem projevují. Rosteme touto cestou..
 

V „BUTO“ je vyjádření „Lásky a krásy vesmíru“. Vznešeného světa, jenž je tak klidný a úchvatný v obou svých pólech – v temnotě i ve světle…. Kde lístek květu se jemně snáší k zemi, nese s sebou nádhernou vůni smrti.

 

Ken Mai (Japonsko)

Ken Mai je výjimečný člověk, současný tanečník, choreograf, učitel „BUTO“. Původem z Japonska, kde už po 20let praktikuje ZEN v chrámech a klášterech Kyota. Zde studoval i jedinečné styly obou zakladatelů buto: Kazuo Ohnohy a Tatsumi Hijikaty. Svoji metodu „BUTO“ učí v Japonsku a Evropě od roku 1998. Ve svých představeních kombinuje buto s herectvím, zpěvem, bojovým uměním. Uvádí sólová představení v Evropě, Latinské Americe a Japonsku a miluje spolupráci s umělci jako například s hudebníky, sochaři, vizuálními umělci, nebo starými lidmi a dětmi.
 

Dílna je intenzivní (sobota 14 – 19h a neděle 11 – 16h).

Cena je 1 900 Kč. Pro rezervaci místa je třeba uhradit celou částku předem.

 

Více informací zde.